חצי גמר גביע המדינה, דרבי. לא צריך להוסיף שום דבר. מכבי Playtika תל אביב תפגוש את הפועל תל אביב ביום שני ב-21:15 בארנה בירושלים (שידור ישיר ב-5SPORT) במאבק ישיר על הכרטיס לגמר, שייערך באותו מקום ביום חמישי. המכבים רוצים לעשות עוד צעד לעבר החזרת הגביע שבו לא זכו מאז 2021. הפועל ירושלים מחכה בגמר למנצחת אחרי שגברה על בני הרצליה בחצי הגמר השני.
מכבי חזרה מספרד ביום שבת בבוקר וערכה אימון מסכם ביום ראשון. ג'יילן הורד, שמתאושש מקרע בשריר הירך האחורי, לא נרשם למפגש נגד קבוצתו הקודמת וכמוהו גם מריאל שאיוק. 12 השחקנים שרשם עודד קטש לחצי הגמר הם ג'ון דיברתולומיאו (קפטן), רפי מנקו, רומן סורקין, עומר מאייר, וויל ריימן, חסיאל ריברו, ג'ייק כהן, ליוואי רנדולף, רוקאס יוקובאיטיס, תמיר בלאט, טרביון וויליאמס ודייויד דג'וליוס.
"זה מעמד שכבר היינו בו. הגביע אמנם היה אתגר רציני עבורנו בשנים האחרונות, אבל אנחנו מתייחסים למשחק הזה כמו גמר", הבהיר הקפטן ג'ון דיברתולומיאו, שהניף את הגביע ב-2021, במסיבת העיתונאים לקראת המשחק. "בכל עונה הגביע הוא עניין משמעותי, אחת המטרות שלנו. בעונה כזו ועם העובדה שמדובר בדרבי, הכל הופך ליותר מתוח ועם יותר אנרגיות עבור השחקנים, המועדון האוהדים והמאמנים. אנחנו צריכים לגשת לזה כמו לגמר, להיות להוטים לשחק. בתור ספורטאי, אלה המשחקים שאתה רוצה לקחת בהם חלק".

המאמן עודד קטש נשאל על הנקודה בזמן בה חצי הגמר פוגש את מכבי, והסביר: "בשנה הראשונה שלי הגענו לגמר הגביע אחרי שבוע כפול ביורוליג. בעונה שעברה אחרי חמישה משחקים מול פנאתינייקוס. זה אף פעם לא פוגש אותנו בסיטואציה טובה ואפשר לראות גם באירופה הפתעות בגביע מול קבוצות שמשחקות ביורוליג. נחתנו בשבת בשבע בבוקר ולא היה לנו יותר מדי זמן להתכונן. יש לנו אימון מסכם, השחקנים מבינים כולם את החשיבות של המשחק. ננסה לבוא עם אנרגיות נכונות. יהיה מעניין".
דרבי אחד כבר נערך העונה, ובו כזכור כיכב הורד עם הופעה של 26 נקודות שהובילה את הצהובים ל-79:97 בהיכל בסיבוב הראשון בליגה. שתי היריבות המושבעות נפגשו בעבר 28 פעמים במסגרת גביע המדינה, כאשר המאזן חד-צדדי לטובת המכבים: 24 ניצחונות לעומת ארבעה הפסדים בלבד. המאזן בשלב חצי הגמר הוא 1:8 לזכות מכבי.
הפועל מגיעה לדרבי הזה לאחר שהעפילה לרבע גמר היורוקאפ, אבל מצד שני רשמה שני הפסדים בשלושת מחזורי הליגה האחרונים, כולל 83:82 ביתי להפועל באר שבע. הקבוצה של דמיטריס איטודיס השעתה את פטריק בברלי והוא לא צפוי לשחק בחצי הגמר. לאדומים יש לא מעט שחקנים מסוכנים בסגל, כאשר דווקא הסנטר מרכוס בינגהאם שהצטרף במהלך העונה הוא הקלעי המוביל שלהם בזירה המקומית עם 16 נקודות למשחק.