מכבי Playtika תל אביב תפתח שבוע יורוליג כפול וקשה ביום שלישי, כאשר תתארח אצל ריאל מדריד במוביסטאר ארנה בשעה 21:45 שעון ישראל (שידור ישיר ב-5SPORT). הצהובים כבר גברו על הבלנקוס מוקדם יותר העונה, אבל יודעים שבבירת ספרד האתגר גדול הרבה יותר, במיוחד בכושר הנוכחי של היריבה.
מכבי מגיעה עם סגל מלא, לאחר שחסיאל ריברו שב מפציעה שהשביתה אותו יותר מחודש ושיחק בשבוע שעבר נגד אולימפיה מילאנו. עודד קטש ושחקניו יודעים שלאחר המשחק במדריד מצפה להם טיסה לפריז, שם הם יפגשו את הקבוצה המפתיעה של תיאגו ספליטר.
מכבי מגיעה עם סגל מלא, לאחר שחסיאל ריברו שב מפציעה שהשביתה אותו יותר מחודש ושיחק בשבוע שעבר נגד אולימפיה מילאנו. עודד קטש ושחקניו יודעים שלאחר המשחק במדריד מצפה להם טיסה לפריז, שם הם יפגשו את הקבוצה המפתיעה של תיאגו ספליטר.
היריבה
אחרי פתיחת עונה מאכזבת מאוד, שכללה מאזן שלילי של 9:6, החבורה של צ'וס מתאו נכנסה לכושר בשבועות האחרונים וניצחה חמישה משחקים ברציפות ביורוליג. זה קרה הודות לחזרתם מפציעה של כמה שחקנים חשובים, וגם בזכות שיפור ביכולת של הסקורר הבוסני ג'נאן מוסא, שקלע 15.2 נקודות למשחק במהלך רצף הניצחונות הזה.
המדרידאים, כמובן, נשענים על סגל עמוס בשחקנים מהשורה הראשונה שיכולים להכריע משחקים, כמו הפורוורד הקרואטי מריו הזוניה (13.9 נקודות למשחק), הרכז הארגנטינאי פקונדו קמפאסו (13 נק' ו-7.2 אס' למשחק), הענק מכף ורדה וולטר טבארס (9.8 נק' ו-7.9 ריב' למשחק) וגם סרג' איבקה וסרחיו יוי הוותיקים. מי שפצוע ולא יעמוד לרשות מתאו נגד מכבי הוא גבריאל דק, שתורם בעצמו כמעט 10 נקודות למשחק.
הציטוטים
"זה שבוע מאוד קשה", אמר עודד קטש לפני ההמראה לספרד. "שתי קבוצות גם טובות וגם ביתיות. אנחנו צריכים להוכיח לעצמנו וגם שכולם ירגישו שאנחנו מבינים את המסר - קודם כל לייצר שפת גוף של מחויבות. קשה לי להגיד את זה, כי אני לא מרגיש שמה שעברנו קשור למחויבות או לחוסר מחויבות".
"אנחנו מגיעים לכל משחק עם אותה מנטליות", הצהיר רומן סורקין. "אנחנו מכבי תל אביב, אנחנו רוצים לנצח כל משחק. זה לא סוד שזו תקופה לא קלה, שני משחקים פחות טובים שלנו. זה בעבר. אנחנו רוצים למחוק את זה, לעשות שבוע כפול טוב ולהמשיך להשתפר. יש לנו עוד עונה ארוכה".
ההיסטוריה
מדובר במפגש ה-40 בדיוק בין הקבוצות בעידן היורוליג (מאז שנת 2000), כאשר הספרדים ניצחו 25 פעמים והמכבים 14. כזכור, מוקדם יותר העונה ניצחה מכבי 78:79 בבלגרד מסל ניצחון של סייבן לי בשניה האחרונה.
השופטים
טומיסלב הורדוב (קרואטיה), אורוש ניקוליץ' (סרביה), וסיליקי צארוצ'ה (יוון).